Ett väl genomarbetat och tydligt förfrågningsunderlag ger förutsättningar för en effektiv och väl utförd projektering.
Detta ger i sin tur goda förutsättningar att kunna bygga huset på ett för alla parter optimalt sätt.
Hur bra och dyr en byggnad och dess installationer blir avgörs till största delen innan projekteringen startar.
Det är när man upprättar förfrågningsunderlaget som man ska planera byggnaden och dess tekniska system. Det är då man ställer kraven och det är då man har möjlighet att skapa förutsättningar för att krav i både lagar, föreskrifter, eventuella miljöledningssystem och inste minst byggherrens alla önskemål kan tillgodoses på ett bra vis.
Det är viktigt att redan i detta skede göra tex. energiberäkningar och dagsljusstudier för att undvika obehagliga överraskningar under detaljprojekteringen. Det är då vi kan se till att husets alla olika byggstenar har förutsättningar att bli en fungerande helhet och vi kan se till att skapa en god miljö för såväl de som bygger, de som skall bo i huset och de som skall underhålla det.
Projektering
Projektering är en interaktiv process som ställer höga krav på struktur och samarbetsförmåga för att bli effektiv. Det är viktigt att göra saker i rätt ordning och att löpande göra konsekvensanalyser på valda lösningar för att i tid kunna anpassa och samordna huset och dess installationer till en fungerande helhet.
Det är vår filosofi att projekteringsmöten är effektivast i små grupper. I många projekt tar vi därför ofta hand om samtliga installationsfrågor och håller separata arbetsmöten med installationsprojektörerna.
Slutförande
För att säkerställa att vi till slut får den prestanda och de funktioner som varit målet är det viktigt att vi avsätter både tid och resurser innan slutbesiktning för igångkörning, injustering, avprovning och dokumentation av respektive system. Därefter utförs en samordnad
Provning av alla system. Då kontrolleras att de olika systemen
Fungerar väl ihop.